EPISTEME INVESTIGACIÓ I INTERVENCIÓ SOCIAL. ENTITAT DEDICADA AL CONEIXEMENT

EPISTEME INVESTIGACIÓ I INTERVENCIÓ SOCIAL. ENTITAT DEDICADA AL CONEIXEMENT

Episteme significa coneixement en grec antic. L’entitat pren aquest nom perquè neix amb l’ànim de millorar els processos de generació de coneixement. La nostra societat és inherentment dinàmica, canviant i polièdrica. Els processos d’intervenció social, els projectes destinats als col·lectius vulnerables i l’aplicació de les polítiques públiques requereixen de coneixement fidedigne, vàlid i fàcilment aplicable. El focus de la nostra feina conjuga els verbs investigar, analitzar, avaluar i intervenir.

Episteme està constituïda per personal investigador-doctor format en diferents universitats públiques i procedeix de múltiples disciplines de les Ciències Socials. L’experiència professional de l’equip abasta un ampli espectre de fenòmens socials i un llarg elenc de mètodes i filosofies de treball. Els temes principals dels nostres treballs han estat els consums de drogues, la reducció de danys, la perspectiva de gènere, la societat de consum, els processos de marginació, les TIC, les cultures juvenils, entre altres. Amb aquest bagatge, considerem que ara és el moment d’apostar per una plataforma de creació de coneixement que miri de front els problemes socials. L’objectiu principal d’Episteme és aplicar amb rigor el coneixement a la realitat social.

Les bases teòriques de Episteme se sustenten en els corrents comprensives de les Ciències Socials. Els discursos, els significats i el coneixement situat representen les nostres eines més preuades per acarar i entendre el món que ens envolta. A partir d’aquestes podrem realitzar investigacions, avaluacions i intervencions connectades amb les necessitats socials. La qualitat és la pedra angular de la nostra feina perquè només a través d’accions que superin les premisses actuals, podrem explorar les fronteres del coneixement. Conèixer la realitat social ens permetrà millorar i transformar la societat, només així podrem avançar cap a condicions d’existència més justes, responsables, tolerants i obertes. Totes les nostres accions es fonamenten en els valors de tolerància, respecte a la diversitat, ètica, defensa dels drets humans i les llibertats individuals.

El nostre logo és el mussol que acompanya a la deessa grega Atenea. Deessa de la civilització, de la saviesa, de les ciències, de la justificació i de l’habilitat, a més patrona dels artesans. En aquest sentit, ens considerem artesans perquè la feina d’investigador requereix d’habilitat, destresa i de la paciència pròpia dels antics artesans. Amb aquesta declaració d’intencions, Episteme ofereix a tots els actors socials els processos i les eines necessàries per generar coneixement idoni.

www.episteme.site @episteme_inv info@episteme.cat

Share This Post

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Email and Name is required.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies